Óratípusok

Itt tanulhatod meg azokat a táncokat, amelyek a 'tánciskola' szóról először az eszedbe jutnak: keringők, rocky, mambo, tangó, samba, cha-cha-cha, rumba, slowfox, foxtrott.


Jó hangulatú óráinkon türelmes, szakképzett oktatók tanítanak, fokozatosan bővítve, nehezítve a tananyagot.


A kezdő lépésektől a látványosabb elemekig nálunk mindent megtalálsz.


A párok az órát fix partnerükkel táncolják végig, de megtanítjuk az idegen partnerrel történő táncolást, és az ehhez tartozó illemszabályokat is.

Autentikus kubai salsát és ezen belül főleg Rueda de Casinót oktatunk.

 

Ha több pár összeáll egy körbe és együtt táncolnak úgy, hogy közülük az egyik páros férfitagja a figurák nevének bemondásával vezeti ezt a kis csapatot, nos ezt hívják ruedának. Óriási élmény egy ilyenben részt venni.

 

Mivel a salsa páros tánc, ezért célszerű partnerrel együtt jönni, de természetesen az egyedül érkezők is megtanulnak táncolni, mivel az órán folyamatos a párcsere.

 

Az órán mindig több oktató van jelen, ezért bármikor lehetőséged van kérdezni, ha összegabalyodtak a lábaid.

Amerika legnépszerűbb társastánca a West Coast Swing.

 

Fiataloknak és idősebbeknek egyaránt ajánljuk.

 

Nemcsak swing, hanem más lassú-közepes tempójú zenére  is táncolható. Pl. blues, funky, disco, pop.

 

A tánc főbb jellemzője, hogy vonalban táncolják, a férfi kitér a nő útjából átvezetés, figurakivitelezés közben.

 

Látványos, de ugyanakkor nagyon laza tánc.

Ha nincs időd tanfolyamra járni, vagy ha fel szeretnél zárkózni valamelyik csoportunkhoz, esetleg esküvőre készülsz, akkor érdemes magán táncórákat venned. 

Bár a tanfolyami áraknál ez drágább megoldásnak tűnik, ugyanakkor hatékonyabban tudsz tanulni, hiszen az oktató csak veled/veletek foglalkozik.

 

Baráti társaságoknak, kisebb közösségeknek is tartunk táncórákat. A tananyagot ilyenkor mindig az igényeknek megfelelően alakítjuk ki.

 

Ezen óráinkat ajánljuk cégek csapatépítő tréningjeként, a kollégák összetartásának és probléma megoldó képességének javítása céljából is, hiszen a tánc kiválóan alkalmas az emberek összehozására.

Ezeken a napokon kifejezetten a táncos alaptechnikával foglalkozunk.

 

Nem az új figura a lényeg hanem a tánchoz tartozó láb, kar és váll munka, az egyensúly megtalálása, a gyors forgások megtanítása, a táncos pár összehangolása, a vezetéstechnika, a csípő munka, a nőies illetve a "macsós" mozdulatok egyszóval a szépítés.

 

Ezen kurzusaink időpontjait, tananyagát a hírlevelekben és a hírek rovatban tesszük közzé.

 

Partner nélkül is lehet jönni, nincs párban táncolás.

 

Férfiaknak és Nőknek egyaránt ajánljuk. 

 

A kondicionálás és a zsírégetés mellett egyedül táncolva sajátíthatjátok el a különféle latin táncokat (rocky, samba, mambo, rumba, chachacha) és a klasszikus disco figurákat.