FitTányér blog

Lecsó másképp

Lecsó másképp Nyugodtan kijelenthetjük, nincsen olyan háztartás, ahol ne készülne nyáron lecsó. És még említést sem tettünk az ölre menő lecsókészítési vitákról: mikor kerül bele a pirospaprika, tojásosan, rizzsel, kolbásszal, bő lével vagy redukáltan, ress vagy vajpuha zöldségekkel? Nem vagyok hivatott ezekben a kérdésekben döntést hozni, nem is szeretnék. Mindegyik

Tovább olvasom »

A nyár legeslegjobb sütije: crumble

A nyár legeslegjobb sütije: crumble Ahogy megyünk bele a nyárba, folyamatosan érnek be a finomabbnál finomabb, hazai gyümölcsök. A meggy, cseresznye már lecsengett, viszont itt az őszi-/sárgabarack, a különböző bogyós gyümölcsök, ribizli, szeder, málna (szerencsésebbeknek a kertjükben is megterem), és már a szilva is beérőben. Természetesen úgy hasznosulnak a tápértékek

Tovább olvasom »

A nagy reggelikérdés

  A nagy reggelikérdés Bár banális leírni, mégis nagyon megosztó „műfaj” a reggelizés. Mikor? Mit? Mennyit? Van, aki el sem tudja képzelni a napindítást egy kiadós reggeli nélkül, más vidáman kitolja akár a (késő) délelőtti órákra a nap első étkezését. Gyakran előkerül a csoportos és személyi edzéseken is, mi az

Tovább olvasom »

A cukkini három arca (krémleves, tésztaszósz, süti)

A cukkini három arca (krémleves, tésztaszósz, süti) A cukkini egyik legkedveltebb zöldségfajtánk közé tartozik, élelmi rostban, folsavban gazdag, antioxidáns tartalma is jelentős, így bátran nevezhetjük magyar super foodnak. Nagyon praktikus, jól variálható, semleges ízével tökéletesen illik sós vagy édes finomságokhoz. A kalóriatartalma egészen elenyésző, mivel 95 %-a víz, 100 g-ban

Tovább olvasom »